FrasVåfflor

4 stycken

  • 1¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smält smör

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

(Receptet kommer från Ica.se)

Permalink Fika Kommentarer (0) Trackbacks ()

Smulpaj

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Bär / frukt efter önskemål

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i bären / frukten och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.

Permalink EfterrättsPajer Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grahamsbullar

16 bullar

  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk honung, sirap eller socker
  • 1 tsk salt
  • 11 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl att baka ut med
  1. Smält smör i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader med en termometer.
  3. Smula sönder jäst i en stor bakbunke.
  4. Tillsätt lita av mjölken och rör ut jästen.
  5. Rör ut honung, sirap eller socker samt salt.
  6. Tillsätt resterande mjölk och rör.
  7. Blanda i grahamsmjölet lite i taget och knåda ihop med en träslev eller elvisp med degkrokar i ca 5 minuter till en klibbig men fast deg.
  8. Jäs grahamsdegen under kökshandduk i 45 minuter på en dragfri plats.
  9. Dela på mitten och dela varje halva i åtta lika stora bitar.
  10. Rulla runda bullar på mjölat bakbord eller en stor bricka.
  11. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper.
  12. Täck över med handduk och jäs i 30 minuter.
  13. Sätt ugnen på 250 grader.
  14. Baka grahamsbullarna i cirka 8 minuter.
  15. Ta ut och låt svalna på galler.

Permalink Bröd Kommentarer (0) Trackbacks ()

Scones

1 scones

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg. Platta ut degen till rund kaka. Skär två skåror i kakan som ett kors. Nagga kakan med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

(Receptet kommer från Hemkunskapsboken)

Permalink Bröd Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pannkakor

1-2 pers

  • 1 dl vetemjöl  (eller ¾ dl vetemjöl  + ¼ dl grahamsmjöl)
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk smör

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna.

(Receptet kommer från Hemkunskapsboken)

Permalink Övriga Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godaste Lasagnen

Köttfärsås:

  • 12 st lasagnaplattor
  • 400 g köttfärs
  • 2 lökar
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk oregano

Ostsås:

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • ½ tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 100 g riven ost

Ovanpå:

  • 50 g riven ost

Bryn köttfärsen och den hackade löken. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och grovmalen svartpeppar. Låt såsen koka sakta under lock i ca 20 min. Smält margarin i en kastrull för ostsåsen ch blanda i vetemjöl i det smälta smöret. Häll i hälften av mjölken. Hetta upp och rör blandningen jämn. Tillsätt resten av mjölken. Rör om hela tiden och koka ett par minuter. Tillsätt salt, grovmalen svartpeppar, timjan och riven ost. Tillsätt oregano i köttfärssåsen. Smörj en rektangulär form. Häll först köttfärsås i formen och lägg lasagneplattor ovanpå. Häll köttfärs- och ostsås på lasagneplattorna. Gör två likadana lager till. Häll endast ostsås ovanpå det sista lagret med lasagneplattor och strö över riven ost. Grädda lasagnen i 200 grader i 30-40 minuter. Låt lasagnen dra sig övertäckt i ca 10 min innan den serveras med en god vitkålssallad.

(Receptet kommer från EuroShoppers)

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

SchweizernötsPaj

Smet

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g mald sötmandel
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 100 g smällt smör eller margarin

Topping

  • 200 g schweizernötschoklad
  • 7 msk grädde
  • 1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smält smör i bunken. Se till att smeten är jämn. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

Ta ut kakan och låt den svalna något. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Servera med vispad grädde.

Permalink EfterrättsPajer Kommentarer (0) Trackbacks ()

PurjoLök- Och BaconPaj

Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 1 purjolök
  • Smör
  • Knaperstekt bacon
  • 1,5 dl smjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Sätt in den i kylen i ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Under tiden görs fyllningen. Finstrimla purjolöken och fräs den i smör i en stekpanna. Knaperstek baconet. Vispa samman mjölk, grädde och ägg och tillsätt purjolök, skinka och ost. Sänk ugnstemperaturen till 220 grader. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen tills äggstanningen stelnat, ca 20-25 minuter.

Permalink Pajer Kommentarer (0) Trackbacks ()

FamiljeBiff

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • Smör
  • 3 dl kelda klassisk gräddsås (kan även göra en egen gräddsås istället)

Blanda färs, salt, peppar, mjöl och mjölk. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till. Häll såsen runt biffen. Låt puttra ca 1 min.

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gratinerad KöttFärsPasta

  • 250 g pasta penne
  • 400 g köttfärs
  • Smör
  • 1 purjolök
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl tomatsås, t ex färdig pastasås
  • 2 dl Kelda pastasås mild ost

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och rör i tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Ringla över ostsåsen. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min.

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

ÄdelOstBiffar

  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 100 gr Ädelost
  • Salt,
  • Peppar

Hacka ädelosten och blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Forma biffar av köttmassan och stek dem ca 3 minuter på varje sida.

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

Honungspuffens KöttBullar

  • Blandfärs (helst fläskfärs)
  • Hackad lök
  • Ägg
  • En skvätt grädde
  • Salt och peppar
Blanda allt och stek en test för att kontrollera smaken.

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

Falsk Fläskfilé

  • 500 gr blandfärs
  • 2 msk aromat
  • 1 burk crème fraiche med franska örter
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • soja

Blanda blandfärs med aromat. Rulla till en korv och rulla in i gladpack. Frys i 1,5 timma. Skär i skivor och stek. Blanda crème fraiche och grädde och tillsätt lite guldsoja för färgens skull. Lägg det stekta köttet i en ugnsäker form och slå över såsen. In i ugnen 175-200 grader i 15 min. Servera med klyftpotatis eller pressad potatis och en härlig sallad!

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pytt I Panna På Grekiskt Vis

  • 500 g Potatis   
  • 500 g Fläskfilé   
  • 1 st Paprika, gul   
  • 1 st Paprika, röd   
  • 1 st (röd/röda) Lök   
  • 3 st Tomat   
  • 100 g Salladsost (feta) 10%   
  • 1 dl Olivolja   
  • 2 tsk Soja, kinesisk   
  • 1 tsk Sambal oelek   
  • 1 tsk Ingefära   
  • 3 klyfta(or) Vitlök   
  • 2 dl Fraiche 5%   
  • 2 msk Majonnäs lätt 32%   
  • 1 tsk Salladskrydda   
  • 4 klyfta(or) Vitlök   

 Blanda 1 dl olivolja, 2 tsk soja, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk ingefära, 3 vitlöksklyftor, salt och svartpeppar till en marinad. Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna. Sätt in i ugn 225° ca 10 minuter. Lägg på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och fetaosttärningar. Stek ytterligare 15 minuter. Blanda samman fraiche, majonnäs, 4 vitlöksklyftor och salladskrydda till en sås och servera till pytten.

Permalink Fläskfilé Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hannas FläskfiléGryta

  • 500 g fläskfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ köttbuljong

Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Servera med klyftpotatis.

Permalink Fläskfilé Kommentarer (0) Trackbacks ()

Krispig Cole Slaw

  • 5 dl vitkål
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl mandel
  • 1 purjolök
  • 1 st paket nudlar med kycklingsmak
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl socker

Riv vitkålen och rosta solrosfröna. Skär vårlöken alt purjolöken i tunna skivor. Hacka de okokta nudlarna fint. Blanda riven vitkål, rostade solrosfrön, flagad eller hackad mandel, vårlök/purjolök och hackade råa nudlar. Blanda olja, vinäger, socker och kryddpåsen med kycklingsmak från nudlarna. Blanda i detta i vitkålsröran precis före servering.

Cole Slawen passar till bra till grillat!

Permalink Tillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()

Enkel SkinkRöra /BaconRöra

  • 200 gram Philadelphia orginal
  • 0.5 dl crème fraiche 34%
  • 1 st liten rödlök
  • 1 krm salt och peppar
  • 9 st skivor rökt skinka / knaperstekt bacon

Finhacka rödlöken och skinkan (alt knaperstek bacon). Tillsätt crème fraiche, salt , peppar och Philadelphia och rör om ordentligt. Röran passar bra till ciabattabröd.

 

Permalink Röror Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ciabattabröd i Ultra Pro / Ultra Pro Cocotten

Ultra Pro

  • 5 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 16 dl vetemjöl
  • Olivolja
  • Flingsalt

Rör ihop ingredienserna i vispskål. När du rört ihop till en kladdig deg så sätter du på locket på vispskålen och pyser. Låt sedan jäsa i rumstemperatur 10-24 timmar. Pensla din Ultra Pro / UltraPro Cocotte med olivolja. Häll över degen i formen. Ringla lite olivolja på och strö över lite flingsalt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 35 minuter med locket på och sedan ca 15 minuter utan lock. Låt brödet svalna och njut sen av en härlig skiva bröd.

 

Ultra Pro Cocotten

  • 2,5 g jäst
  • 4 dl vatten
  • ½ msk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gräddtiden är den samma oavsett om du använder Ultra Pro eller Ultra Pro Cocotten.

Permalink Bröd Kommentarer (0) Trackbacks ()

PastaSallad Med Fetaost & Soltorkade Tomater

  • Pasta (gärna skruvar)
  • Ridderheims soltorkade tomater
  • Ruccola (alt. blandsallad i påse)
  • Fetaost

Koka pastan och låt den svalna. Skiva soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda ner oljan från soltorkade tomaterna i den färdigkokta pastan och blanda väl. Skiva fetaosten i mindre bitar och blanda ner i pastan. Tillsätt soltorkade tomater och blandsallad.

Permalink Sallader Kommentarer (0) Trackbacks ()

SweetChiliCrèmeFraiche

  • Crème fraiche
  • Sweet chilisås

Blanda ihop och låt stå en stund innan servering. Passar till kyckling, grillat och kött.

Permalink Såser (kalla) Kommentarer (0) Trackbacks ()

Honungspuffens UgnsBakade FaluKorvsMedaljonger

  • 800 gram falukorv
  • ½ purjolök
  • ½ gul lök
  • Jonnys senap
  • ketchup
  • 2 dl riven ost

Skär upp falukorven i skivor och lägg i en smord ugnsfast form. Finhacka purjolök och paprika och strö över. Ringla över senap och ketchup i önskad mängd (man kan även ringla över senap och ketchup efter att korven varit inne i ugnen). Strö över den rivna osten. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.

Permalink Korv Kommentarer (0) Trackbacks ()

SolskensGryta Med Kyckling

  • 400 g turkisk yoghurt (går bra att byta ut mot crème fraiche)
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk curry (går att utesluta, mamma hade inte i curry)
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 dl skuren purjolök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad grön paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl stark grönsaksbuljong
  • 2 dl Milda mat extra
  • vitlökssalt, salt o peppar efter smak

Strimla köttet. Fräs matfett o curry i en gryta. Blanda ner köttet och bryn det. Lägg i grönsakerna och vitlökssalt och låt det puttra. Tillsätt tomatpuré och rör om ordentligt. Vispa ihop mjöl och grönsaksbuljongen och rör ner i grytan. Tillsätt yoghurt och grädde. Värm försiktigt. Smaka av med salt o peppar. Serveras med ris och grönsallad.

Tips! Det blir mkt sås så man kan minska mängden om man vill.

Permalink Kyckling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åsas LimeKyckling

  • 4 st kycklingfiléer i bitar
  • 2 st lime
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk thailändsk fisksås (icas)
  • 2 tsk honung
  • 1 dl mango chutney lime (icas)
  • purjolök
  • röd paprika
  • salt och peppar

Bryn kycklingfiléerna i smör och olja, salta och peppra. Fräs snabbt purjolöken och paprikan. Koka upp grädde och cf. Riv i skalet av lime och pressa ur saften. Blanda i honung och lägg sen i kyckling, purjolök och paprika. Låt sjuda på svag värme en halvtimme. Servera med ris.

Permalink Kyckling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hannas PizzaDeg

  • 2dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 dl mjölk

 225 grader i ca 15 min.

 Tips! Ha på färdig pastasås med chilismak som tomatsås…

Permalink Övriga Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

Amerikanska PannKakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk smör

Blanda vetemjöl, bakpulver salt och socker. Smält smöret. Blanda ihop det smälta smöret med mjölk och ägg

Använd den lilla stekpannan och stek på 3-4 för bästa resultat, det blir ca 4 st pannkakor av receptet.

Permalink Övriga Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

ViktVäktarSallad

  • 1 kg vitkål
  • 1 kg morötter
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor i olika färger

Strimla grönsakerna!

Dressing:

  • 1 dl matolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • Örtkrydda
  • Vitlökspeppar

 

Koka upp och häll dressingen över salladen. Blanda väl!

Salladen kan stå i kylen i 1-2 veckor.

Permalink Tillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helenas PotatisGratäng

  • Mjölig potatis
  • Vispgrädde
  • Vitpeppar
  • Vitlök
  • Salt

Skiva potatisen och lägg i en form. Pressa över vitlök, salt och peppar. Bland runt i formen Häll över grädde, rätt mkt. Häll ev på mer grädde efter en stund om det behövs.Tar ca 1 timme i ugnen för en normalstor form.

Permalink Potatis Kommentarer (0) Trackbacks ()

Farmors KöttBullar

  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • ¾ dl ströbörd + lite smulor ifrån en fralla
  • ½ dl havregryn
  • 1 gul lök
  • 2-3 potatisar
  • 1 tsk salt
  • lite malen ingefära
  • lite socker

 Blanda allt och provstek en. Smaka av och smaksätt mer om det behövs.

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mormors Kycklingfiléer

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 dl matlaggningsgrädde
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 2 msk kinesisk soja
  • Ca 1 msk sambal oelek
  • Ca 1½ msk kalvfond

Häll över såsen över de ostekta kycklingfiléerna. Grädda i ugnen på 200 garder i ca 1 timme, gärna längre. Vänd filéerna efter halva tiden.

Permalink Kyckling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mormors Kotletter

  • 4 st benfria kotletter
  • 4 dl matlaggningsgrädde
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 2 msk kinesisk soja
  • Ca 1 msk sambal oelek
  • Ca 1½ msk kalvfond

Häll över såsen över de ostekta kotletterna. Grädda i ugnen på 200 garder i ca 1 timme, gärna längre. Vänd kotletterna efter halva tiden.

Permalink Kött Kommentarer (0) Trackbacks ()

Het FaluKorv

  • Falukorv
  • Rödlök, tunt skivad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 2 dl crème fraiche med chili och paprikasmak
  • 1 dl riven västerbottenost

Sätt ugnen på 175 grader. Skär skåror i korven. Lägg den i en smord form och fyll skårorna med paprika och rödlök. Skeda över crème fraiche och strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 25 min.

Permalink Korv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godaste Currysåsen

  • Smör
  • Curry
  • Vetemjöl
  • Grädde
  • Mjölk att spä ut med
  • Hönsbuljong

Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan man häller på vätskan under omrörning. Tillsätt buljongtärning. Låt puttra några minuter.

Permalink Såser (varma) Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godaste Gräddsåsen

  • Grädde
  • Crème fraiche (kan uteslutas)
  • Köttbuljong
  • Kalvfond
  • Soja
  • Svart vinbärsgelé
  • Mjöl

Häll upp grädde och crème fraiche i en kastrull. Lägg i köttbuljongstärning, kalvfond, soja och svart vinbärsgelé. Red av såsen med mjöl.

Permalink Såser (varma) Kommentarer (0) Trackbacks ()

GrekiskInspirerad SidoSallad

  • Rödlök
  • Gurka
  • Tomat
  • Smulad fetaost i större bitar
  • Olivolja
  • Vinäger

Permalink Tillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()

Melon och FetaostSallad

  • Vattenmelon
  • Smulad fetaost i lite större bitar
  • Honung
  • Olivolja

Blanda honung och olivolja till en dressing och ringla över salladen.

 

Permalink Tillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bacon & Mozzarellaröra

  • Bacon
  • Mozzarellaost
  • Majonnäs
  • Paprika
  • Sweetchilisås

Knaperstek baconet. Hacka paprikan och osten i mindre bitar. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Röran passar bra till bakad potatis och/eller sallad.

Permalink Röror Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helenas TacoPaj

Pajdeg

  • 4 del vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 ½ del lättmjölk

Blanda ingredienserna och tryck ut i en pajform (ska inte förgräddas).

 Fyllningen:

  • Köttfärs
  • Tacokrydda
  • Tunt skivad rödlök
  • 1 burk majs
  • 1 påse ekologisk färsk blandspenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten burk naturell Philadelphiaost
  • Tomater
  • Riven ost
  • Nachochips (med eller utan smak)

 Stek köttfärsen med tacokryddan.  Hacka bladspenaten och vitlök i Tupperwares ExtraChef och lägg sedan i Philadelphiaosten och bland om. Lägg i köttfärsen i formen, lägg på löken och strö över majsen. Bred röran över och lägg på skivad tomat och strö till sist över riven ost.

Grädda i 20-25 min på 200 grader. Servera med sallad och nachochips!

Permalink Pajer Kommentarer (0) Trackbacks ()

Honungspuffens Kålpudding

  • Fläskfärs
  • Kål
  • Ljus sirap
  • Socker
  • Soja
  • Ägg
  • Mjölk

Stek kål i smör, salta och peppra. Ringla över sirap och soja, stek mjukt. Bland färs, salt, peppar, mjölk och ägg i en skål. Det ska bli lite löst och geggigt. Häll i sirap och socker. Lägg lite av kålen i botten av en form (SMÖRA först). Lägg på all färs och lägg sedan på resten av kålen på färsen. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 min på 175 grader.

Tips! Mot slutet, lägg på folié så att inte kålen bränns.

Permalink Köttfärs Kommentarer (0) Trackbacks ()

Honungspuffens Goda KycklingWok

  • Kycklingfilé
  • Morot
  • Paprika
  • Två vitlöksklyftor
  • Hackad eller strimlad lök
  • En liten chili
  • Sweetchilisås
  • Olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Nudlar eller ris

Strimla moroten, paprikan och löken. Finhacka vitlöken och chilin. Strimla kycklingfilen och stek den färdig i oljan. Salta och peppra. Ta ur sweetchilisås ur wokpannan. Woka till chilin och vitlöken innan du lägger i moroten. Lägg sedan i paprikan och woka tills den mjuknat (inte helt). Lägg i lite sweetchilisås och lägg i kycklingen. Servera med kokta nudlar eller ris.

Permalink Kyckling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Honungspuffens Baconpasta

  • 1 pkt bacon
  • Paprika
  • Schalottenlök
  • Crème fraiche med chili och paprikasmak
  • Crème fraiche
  • Salt, peppar och ev vitlök
  • Pasta

Stek baconen knaprigt, stek paprikan och schalottenlöken mjukare. Häll i crème fraiche och servera med pasta.

Permalink Bacon Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sofies Kyckling

  • 2 dl grädde
  • 2 dl milda fraiche
  • 4 tsk italiensk salladskrydda
  • 2-3 tsk dragon
  • 3-4 kycklingfiléer eller 1 grillad kyckling
  • Riven ost

Stek kycklingen i mindre bitar, antingen på spisen eller i ugnen. Blanda ner alla ingredienser i en ugnssäker form. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Servera med sallad!

Permalink Kyckling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Signes Kycklingpaj

  • 7-8 dl grillad kyckling
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl chilisås
  • 2 tsk svensk senap
  • 1 st smördeg
  • 1 st ägg
  • Salt och peppar

Fräs löken. Tillsätt vitlök, chilisås, senap och crème fraiche. Salta och peppra. Blanda ner kycklingen. Fyll blandningen i en pajform, ända upp. Lägg på smördegen. Skär bort överflödig deg och dekorera med. Pensla pajen med ägget. Grädda på 200 grader i 15 min.

Servera med ris och sallad!

Permalink Kyckling Kommentarer (0) Trackbacks ()