Ciabattabröd i Ultra Pro / Ultra Pro Cocotten

Ultra Pro

  • 5 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 16 dl vetemjöl
  • Olivolja
  • Flingsalt

Rör ihop ingredienserna i vispskål. När du rört ihop till en kladdig deg så sätter du på locket på vispskålen och pyser. Låt sedan jäsa i rumstemperatur 10-24 timmar. Pensla din Ultra Pro / UltraPro Cocotte med olivolja. Häll över degen i formen. Ringla lite olivolja på och strö över lite flingsalt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 35 minuter med locket på och sedan ca 15 minuter utan lock. Låt brödet svalna och njut sen av en härlig skiva bröd.

 

Ultra Pro Cocotten

  • 2,5 g jäst
  • 4 dl vatten
  • ½ msk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gräddtiden är den samma oavsett om du använder Ultra Pro eller Ultra Pro Cocotten.

Permalink Bröd Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback