Ciabattabröd i Ultra Pro / Ultra Pro Cocotten
Ultra Pro
- 5 g jäst
- 8 dl vatten
- 1 msk salt
- 16 dl vetemjöl
- Olivolja
- Flingsalt
Rör ihop ingredienserna i vispskål. När du rört ihop till en kladdig deg så sätter du på locket på vispskålen och pyser. Låt sedan jäsa i rumstemperatur 10-24 timmar. Pensla din Ultra Pro / UltraPro Cocotte med olivolja. Häll över degen i formen. Ringla lite olivolja på och strö över lite flingsalt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 35 minuter med locket på och sedan ca 15 minuter utan lock. Låt brödet svalna och njut sen av en härlig skiva bröd.
Ultra Pro Cocotten
- 2,5 g jäst
- 4 dl vatten
- ½ msk salt
- 8 dl vetemjöl
- Olivolja
- Flingsalt
Gräddtiden är den samma oavsett om du använder Ultra Pro eller Ultra Pro Cocotten.