PurjoLök- Och BaconPaj

Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 1 purjolök
  • Smör
  • Knaperstekt bacon
  • 1,5 dl smjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Sätt in den i kylen i ca 30 minuter. Kavla ut degen och klä en pajform. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Under tiden görs fyllningen. Finstrimla purjolöken och fräs den i smör i en stekpanna. Knaperstek baconet. Vispa samman mjölk, grädde och ägg och tillsätt purjolök, skinka och ost. Sänk ugnstemperaturen till 220 grader. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen tills äggstanningen stelnat, ca 20-25 minuter.

Permalink Pajer Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback