Pytt I Panna På Grekiskt Vis

  • 500 g Potatis   
  • 500 g Fläskfilé   
  • 1 st Paprika, gul   
  • 1 st Paprika, röd   
  • 1 st (röd/röda) Lök   
  • 3 st Tomat   
  • 100 g Salladsost (feta) 10%   
  • 1 dl Olivolja   
  • 2 tsk Soja, kinesisk   
  • 1 tsk Sambal oelek   
  • 1 tsk Ingefära   
  • 3 klyfta(or) Vitlök   
  • 2 dl Fraiche 5%   
  • 2 msk Majonnäs lätt 32%   
  • 1 tsk Salladskrydda   
  • 4 klyfta(or) Vitlök   

 Blanda 1 dl olivolja, 2 tsk soja, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk ingefära, 3 vitlöksklyftor, salt och svartpeppar till en marinad. Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna. Sätt in i ugn 225° ca 10 minuter. Lägg på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och fetaosttärningar. Stek ytterligare 15 minuter. Blanda samman fraiche, majonnäs, 4 vitlöksklyftor och salladskrydda till en sås och servera till pytten.

Permalink Fläskfilé Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback