Grahamsbullar
16 bullar
- 50 gram smör
- 5 dl mjölk
- 1 pkt jäst
- 1 msk honung, sirap eller socker
- 1 tsk salt
- 11 dl grahamsmjöl
- 3 dl vetemjöl att baka ut med
- Smält smör i en kastrull.
- Tillsätt mjölken och värm till 37 grader med en termometer.
- Smula sönder jäst i en stor bakbunke.
- Tillsätt lita av mjölken och rör ut jästen.
- Rör ut honung, sirap eller socker samt salt.
- Tillsätt resterande mjölk och rör.
- Blanda i grahamsmjölet lite i taget och knåda ihop med en träslev eller elvisp med degkrokar i ca 5 minuter till en klibbig men fast deg.
- Jäs grahamsdegen under kökshandduk i 45 minuter på en dragfri plats.
- Dela på mitten och dela varje halva i åtta lika stora bitar.
- Rulla runda bullar på mjölat bakbord eller en stor bricka.
- Fördela på två plåtar med bakplåtspapper.
- Täck över med handduk och jäs i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Baka grahamsbullarna i cirka 8 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler.