Godaste Lasagnen
Köttfärsås:
- 12 st lasagnaplattor
- 400 g köttfärs
- 2 lökar
- 1 msk olja
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 vitlöksklyftor
- Grovmalen svartpeppar
- 2 tsk oregano
Ostsås:
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 1 liter mjölk
- ½ tsk salt
- Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 100 g riven ost
Ovanpå:
- 50 g riven ost
Bryn köttfärsen och den hackade löken. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och grovmalen svartpeppar. Låt såsen koka sakta under lock i ca 20 min. Smält margarin i en kastrull för ostsåsen ch blanda i vetemjöl i det smälta smöret. Häll i hälften av mjölken. Hetta upp och rör blandningen jämn. Tillsätt resten av mjölken. Rör om hela tiden och koka ett par minuter. Tillsätt salt, grovmalen svartpeppar, timjan och riven ost. Tillsätt oregano i köttfärssåsen. Smörj en rektangulär form. Häll först köttfärsås i formen och lägg lasagneplattor ovanpå. Häll köttfärs- och ostsås på lasagneplattorna. Gör två likadana lager till. Häll endast ostsås ovanpå det sista lagret med lasagneplattor och strö över riven ost. Grädda lasagnen i 200 grader i 30-40 minuter. Låt lasagnen dra sig övertäckt i ca 10 min innan den serveras med en god vitkålssallad.
(Receptet kommer från EuroShoppers)